DiscussiŰren op Facebook: Een How-To

Door hyptonize op dinsdag 28 oktober 2014 18:00 - Reacties (49)
Categorie: humor, Views: 5.032

Het is een razend populaire sport, discussies voeren op Facebook. De meeste discussies gaan over de serieuzere zaken in het leven, zoals Zwarte Piet, een zeehond die een hond van een boot af gooit, of mensen die hun McDonalds-dienbladen zo maar op tafel laten staan! Vaak worden deze discussies gestart door middel van het posten van een plaatje met enkel tekst en zonder het gebruik van interpunctie of bron. Oftewel: Geheel volgens de APA-richtlijnen!

Voor veel mensen die nog niet bekend zijn met discussies via Facebook, maar er wel graag aan deel willen nemen, kan het soms nogal overweldigend zijn. Reactie na reactie vol met zinvolle argumenten stromen seconde na seconde binnen. Hierdoor ontstaat er behoefte naar uitleg en richtlijnen met betrekking tot de zogenaamde Facebookdiscussies.
  • Op menig toetsenbord zijn er aan de rechterkant enkele toetsen te vinden waar op enkele symbolen staan. Leestekens, noemt men ze. Blijkbaar worden ze wel eens gebruikt in de lagere kringen van de samenleving, maar niet op Facebook. Wil je dat jouw reactie serieus genomen wordt? Probeer deze leestekens dan zo veel mogelijk te vermijden. Door het gebruik van leestekens moeten veel lezers tijdens het lezen korte pauzes houden tijdens de zinnen, en daar heeft simpelweg niemand tijd voor. Vooral die tekens tussen de M en de rechter Shift-knop (QWERTY-toetsenbord) moeten ten allertijden vermeden worden!
  • Begin je bericht altijd met 'SCHANDALIG!!!!' (let op de hoofdletters). Als het even kan, probeer zinsdelen als 'en dat van ons zuurverdiende belastingcenten!' 'opvoeden noemen ze dat!' 'met z'n poten van iemand anders spullen afblijven!' en namen als 'Mark Rutte' en 'Geert Wilders' zoveel mogelijk te gebruiken!
  • Wil jij op iemands reactie reageren? Doe dat dan NIET door middel van de knop 'Beantwoorden', maar begin je reactie met zijn voornaam (let op, vermijd hoofdletters!), zodat de discussies overzichtelijk blijven.
  • Vind jij iemand een debiel of een kansloze flikker? Zeg dat dan ook! Dat zal ze leren, de schoften!
  • Probeer minstens drie spelfouten per zin te maken om je betoog zo leesbaar mogelijk te houden.
  • Spaties zijn je beste vriend.
  • Het woord 'toch' schrijf je echt wel met een 'g'!
  • Kofschip? Flikker op met je kofschip! Elk onbijvoegelijk voornaamzetsel dient te eindigen met dt.
  • Uitroeptekens mogen gebruikt worden om je woorden kracht bij te zetten, mßßr alleen wanneer je er meer dan 3 van gebruikt.
Dit is de eerste versie van de Facebookdiscussie-richtlijnen. Deze tekst kan daarom nog onderhevig zijn aan veranderingen. Er zitten echter geen spelfouten in de tekst. Taal is namelijk levend, dus wat jij een spelfout vindt, vind ik geen spelfout. Wil je op deze richtlijnen reageren? Doe dat dan op Facebook!

Waarom bierdrinken beter is...

Door hyptonize op dinsdag 5 oktober 2010 20:30 - Reacties (31)
Categorie: humor, Views: 6.704

Een zeer welgewaardeerde vriend van mij, vroeg vandaag om precies 19:40 het volgende:
ik ben al jaren benieuwd waarom je beter bier kan drinken dus als iemand het antwoord weet zet het even hier neer dan kan ik eindelijk achter het antwoord komen:-d
Ik, als overtuigd bierdrinker en ervaren columnist, kon mezelf niet weerhouden hier op te antwoorden.

Dit was mijn reactie:
Je vraagstelling is niet compleet. Waarom kan je beter bier drinken dan wat? Beter bier drinken dan cola? Beter bier drinken dan Absinth? Of beter bier drinken dan kattepis?

Hier wat sterk onderbouwde argumenten:

* Vroeger (ongeveer rond de middeleeuwen), kon je beter bier drinken dan water omdat water vaak heel erg vervuild was. Omdat het water dat in bier gebruikt wordt eerst gekookt en gefilterd wordt is dit al een stuk zuiverder om te drinken en kreeg je niet allemaal enge ziektes zoals cholera.

* In het begin van deze eeuw werd er cola uitgevonden. Maar deze cola (Coca-Cola) bevatte een minimale hoeveelheid coca´ne. Aangezien een echte bierdrinker al genoeg heeft aan ÚÚn verslaving, dronk hij liever bier dan cola, zodat hij ook niet verslaafd zou raken aan coca´ne.

* Tegenwoordig is dit gevaarlijk verslavende stofje vervangen door een ander stofje, cafe´ne. Deze werkt ook enigszins verslavend maar in veel mindere maten dan coca´ne. Een andere bijwerking van cafe´ne is dat het energie opwekkend is. In sommige situaties ideaal, maar ten tijden van het uitgaansleven niet. Het zou je maar gebeuren dat je ladderzat in bed ligt en je niet kunt slapen omdat je stijf staat van de cafe´ne. Iedereen weet namelijk wat er gebeurd als je niet snel genoeg in slaap valt als je eenmaal in bed ligt.

* Bier is lekker, en het is hoe dan ook een belangrijk onderdeel van het uitgaansleven en andere gezellige recreatieve activiteiten.

* Bier is vaak goedkoper dan andere dranken, terwijl een glas bier meestal meer mililiters bevat dan een ander drankje. Toegegeven, het andere drankje bevat vaak dan ook meer alcohol waardoor sommigen onder ons sneller zat zullen zijn. Desondanks kun je nog beter bier drinken, omdat je langer geniet van ÚÚn heerlijk glas ijskoudbier, en je hier nog veel meer glazen van kan drinken omdat het 1) goedkoper is en 2) je er nÚt wat langer over doet voordat je zo zat bent dat je het niet meer kan drinken.

En dan hier, het laatste, maar zeker niet het slechtst onderbouwde argument:

* BIER EN TIETUH, JALALALALA!

Mocht je nog vragen hebben over deze nutteloze, niet altijd op waarheid en feiten berustende beschouwing, laat dan even een berichtje achter en ik zal uw vraag zo spoeding mogelijk in behandeling nemen.

HooggeŰerde groeten,
Koning Bier.