Richting aangeven: Een verloren kunst

Door hyptonize op donderdag 13 november 2014 21:23 - Reacties (60)
Categorie: vervoer, Views: 5.828

Afgelopen zomer fietste ik nietsvermoedend naar mijn werk, tot er opeens een auto naast me kwam rijden. Zijn raampje ging open en hij riep iets naar mij. Ik verstond hem niet zo goed, en ik voelde me meteen wat ongemakkelijk. Ik heb genoeg films gezien om te weten dat een langzaamrijdende auto met openstaand raampje die je blijft volgen niet veel goeds betekend. Bijna stotterende vroeg ik: "Wat zegt u?" Toen ik wat beter kijk, had de man zowel een broer van Dominee Gremdaat als van Marc-Marie Huijbregts kunnen zijn. "Ik vind het echt top van je dat je zo juist met je hand je richting aan gaf in die bocht! Dat zie ik niet veel meer!" En terwijl hij zijn duim naar me op stak, reed hij door. Ik bleef verbaasd achter. Kreeg ik nou zo juist een compliment omdat ik richting aan gaf? Maar dat is toch heel normaal?

Sinds dat moment ben ik er steeds meer op gaan letten, en naarmate ik er meer op ging letten, ging ik me ook steeds meer ergeren. Het viel me opeens op hoe vaak mensen verzuimen om hun richting aan te geven. Vooral in de auto. Raar eigenlijk, want de richtingaanwijzer (of knipperlicht) is aan en uit te zetten door een zeer kleine beweging waarbij je zelfs maar één willekeurige vinger bij nodig hebt. Dat is letterlijk nog geen seconde werk.

Het pasje in mijn portemonnee waar 'Rijbewijs' met grote rode letters op vermeld staat, heeft als uitgiftedatum 25.09.2009, en dit is mijn eerste pasje waar dat woord op vermeld staat. Dat betekend dat ik nu iets meer dan vijf jaar mijn rijbewijs heb. Volgens de wet ben ik dus geen beginnend bestuurder meer. Maar relatief gezien dus wel. Ik moet ook toegeven dat ik niet zo vaak een auto bestuur. Als ik twee keer in de week achter het stuur zit is het veel. Maar toch vergeet ik nooit om mijn richtingaanwijzer te gebruiken. Dat is gewoon automatisme.

Waarom doen mensen die hun rijbewijs al meerdere malen hebben kunnen verlengen dit dan niet? Het erge is nog wel bij een rotonde. Alsof iedereen in de laatste seconde bedenkt "Shit, ik moet hier af!" En zonder nadenken hun stuur naar rechts gooit. Op een rotonde is het niet altijd gevaarlijk, maar vooral ergerlijk. Elke keer moet je weer remmen tot 0km/u, om er op het laatste moment achter te komen dat de auto die je voorrang verleend, deze voorrang niet nodig heeft. Hierbij gaan weliswaar maar enkele luttele secondes verloren, maar is bij een (drukke) rotonde niet bepaald bevorderend voor de doorstroom.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg situaties waarbij het wél gevaarlijk kan zijn. Tijdens de spits op de snelweg is het gewoon not done om je auto onverwachts op een andere rijbaan te gooien zonder dat de auto die op die rijbaan rijdt - en net 10km/u harder rijdt dan jij - plotseling vol in de remmen moet.

Op het verzuimen van je richting aangeven staat een boete van 85 euro. Oom agent zou daarom dus gewoon eens lekker naast een rotonde gaan staan, dan kan 'ie pas lekker geld verdienen. En dan kunnen mensen weer janken over volledig terechte boetes, maar dat is een heel andere discussie.

Dus laten we gewoon stoppen met dat (onbewust) asociale gedrag, en doe gewoon met je lichtjes knipperen als de situatie (dus bij elke afslag) dat vereist. Ook als fietser zijnde!

Volgende: Discussiëren op Facebook: Een How-To 10-'14 Discussiëren op Facebook: Een How-To

Reacties


Door Tweakers user Xessive, donderdag 13 november 2014 21:38

Herkenbaar. Ik erger me ook altijd rot aan die personen die geen richting aangeven en zich dan nog gedragen alsof de rijbaan van geheel aan hen toebehoort.

Heb 1x zo'n debiel aangesproken, reed een redelijk dure audi. Nadat ik stilstond ben ik uitgestapt en hem een veer in z'n **** geduwd over de fantastische auto waarin hij reed.
De beste kerel glunderde dat het een lust was. Waarop mijn volgende opmerking was "Alleen jammer dat ze bij zo'n dure auto geen knipperlichten meer hebben". Zijn antwoord "Huh? die zitten er wel hoor!". Hierna sloot ik het gesprek af met de woorden "Gebruik ze dan ook een keer sukkel" en vervolgde mijn weg weer.

Moet er wel bij zeggen dat bovenstaande tekst niet door mijzelf verzonnen is. Ben zelf niet zo gevat hahaha. O-)

Door Tweakers user Cyphax, donderdag 13 november 2014 22:01

Ik heb dat ook weleens gehad met een buschauffeur. Die deed ook een enorme dienst (ik verwacht minimaal heiligverklaard te worden) door m'n hand uit te steken bij het verlaten van de rotonde. Hij toeteren, met z'n duim omhoog, hij was gewoon echt blij.

Het is niet alleen dat het moet, het is ook nog eens verplicht.

Door Tweakers user AMD1800, donderdag 13 november 2014 22:12

Heel irritant. Net zoals mensen die niet even over hun schouder kijken voordat ze gaan inhalen, ook op de fiets. Door dat soort mensen heb ik wel eens bijna een stoeprand gekopt.

Door Tweakers user Larrs, donderdag 13 november 2014 22:35

Zowel op de fiets als in de auto geef ik aan waar ik heen wil, behalve op een rustige snelweg waar ik een eenzame voertuig inhaal.

Mij is ook verteld tijdens de rijlessen om het kijken te leren op de fiets voor het autorijden, dus eigelijk ook richting aangeven. Op deze manier is het bij mij automatisme geworden.

Zelfs als fietser kijk ik uit bij een stopstreep, terwijl het juist vaak fietsers zijn die dan doorrijden zonder te kijken.

Door Tweakers user Aganim, donderdag 13 november 2014 22:37

Is ook wel mijn verkeersergernis nummer 1.. Met name op rotondes komt dagelijks voor dat je weer voor Piet Snot staat te wachten. |:( Vreemd genoeg blijken vooral Audi en Mercedes hun auto's niet uit te rusten met knipperlichten. :+

Natuurlijk heb je ook het tegenovergestelde... De mensen die richting aangeven naar rechts wanneer ze een rotonde oprijden, om vervolgens doodleuk niet die eerste afslag te pakken. :X

Richting aangeven blijft een lastige tak van sport.

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 13 november 2014 22:40

Ik vreet mij ook vaak genoeg op in de auto. Auto's zo vaak zonder knipperlicht... maar als ze een knipperlicht aan hebben dan komt dat omdat deze nog aan staat van de laatste afslag/invoeging en ze hem niet hebben uitgezet.

Echt hoor.. als het nog pre het jaar 2000 was had ik een cheap ass auto gekocht met een bullbar voorop en dit soort types gewoon even een tikje gegeven. Hoe vaak ik niet op een meerbaand rotonde tegen kom dat auto's zomaar ineens naar links of naar rechts schuiven/schieten dat ik vrijwel vol op de rem moet omdat ik ernaast rijdt.. ik krijg soms echt moordneigingen. Ook fijn dat als men op een grote meerbaans rotonde rijdt, dat je dan je knipperlicht naar links aanhoud als je op de rechter of middelste baan rijdt om daarmee aan te geven dat je nog niet gaat afslaan... heel fijn, maar dan ook echt heel fijn... iedereen begrijpt dat je nog niet gaat afslaan daardoor en ook heel fijn als je dan een baan naar links wilt opschuiven... want hoe geef je dat dan aan droplul? Een meerbaans rotonde is gewoon een doorgaande weg met allemaal afslagen naar rechts... als jij op een |- weg rijdt en je kan alleen rechts af slaan (bijvoorbeeld op een snelweg), ga je dan ook je knipperlicht op links zetten bij elke afslag of de gehele duur dat je op die weg zit?

Einde v/d middag vandaag toen ik naar huis ging stond ik op de afrit van de snelweg voor het stoplicht, voor mij zat een vrouw in een Nissan "goedkope Fiat 500 lijkend ding" leaf? die links af moest (en ik ook) het was tweebaans (links en rechts afslaan) en die vrouw had haar knipperlicht al voordat je richting aan moest geven haar knipperlicht op rechts staan. Ik ben de ergste niet dus ik drukte 1 maal op mijn klakson na heftig haar aandacht gezocht te hebben in haar achteruitkijk spiegel door te zwaaien en met groot licht te knipperen.. eindelijk kreeeg ik haar aandacht, waarna ik met mijn hand een knipper/praatgebaar maak naar rechts en na haar nikszeggende blik te zien wees ik naar haar achterlicht... waarop zij uit stapte en alle deuren open en dicht ging doen van haar auto... ze stak haar duim op naar mij, waarna ik wild schuddend schreeuwde: nee domme doosch, hoe de fuck zie je die gebaren aan als 'je deur staat open, ik wijs wel ergens heen maar check voor de zekerheid je deuren even..', het is je fucking KNIPPERLICHT, KNIP PER LICHT HOOR JE MIJ!!! KNIPPERLICHT!!!! ja ik heb issues

Vervolgens ging haar knipperlicht van rechtsaf, naar uit... het stoplicht sprong op groen en vervolgens ging na 20 meter het rechter knipperlicht weer aan, nadat we over een rotonde gingen, om vervolgens weer tot aan het volgende stoplicht te blijven knipperen naar rechts.

Ik heb mijn rijbewijs al bijna 11 jaar, ik zeg niet dat ik een held ben, maar ik weet wel wanneer ik voorrang moet geven/nemen, wanneer mijn knipperlichten te gebruiken, wanneer mistlampen aan te doen en andere basiskennis die je nodig hebt om auto te rijden.

Ik pleit ook dat je elke 5 of 10 jaar je praktijk nog een keer mag halen.. even laten zien dat je nog weet hoe je moet autorijden en niet je rijbewijs hebt gehaald zoals een tentamen op school (1 dag stampen, volgende dag maken en dan alles de 3e dag weer vergeten).

En dan heb ik het nog niet eens over fietsers gehad! |:(
Gelukkig heb ik met ze wel enigszins leren leven omdat Groningen toch wel hell city is voor auto's, vooral ivm fietsers die daar boven aan de voedselketen staan (net onder de Taxi's).

Oh... en dan vergeten we wielrenners nog, dat is dan al weer helemaal een klasse appart. Wielrenners als ik ze tegenkom... my mental state when:
https://www.youtube.com/watch?v=hnzHtm1jhL4


hory sheet... een net zo lang stuk geschreven als de TS

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 november 2014 22:42]


Door Tweakers user Tokkes, donderdag 13 november 2014 22:56

Zie het ook CONSTANT gebeuren. Op de route van en naar mijn werk staat het verkeer vast door mensen die hun richting niet aangeven bij het verlaten van het rond punt. Toegegeven, de weginrichting op die plaats laat enorm veel te wensen over maar dat in combinatie met het niet aanzetten van de richtingaanwijzers zorgt ervoor dat je met de auto goed 20 minuten doet over een stukje baan van nog geen 300 meter als je in de verkeerde richting staat.

Dan wandel je voorbij zo'n retard die net zijn auto aan de kant zet, vraag je hem: "Meneer, wat vindt u nu een van de meest ergerlijke dingen als u deelneemt aan het verkeer?"
Durft die mens nog te antwoorden met "als mensen hun richting niet aangeven! Echt rot!

Dan heb je toch gewoon zin om zo iemand met z'n hoofd tussen band en asfalt te steken?

En inderdaad, zet een stel wouten aan eender welk rond punt en ze krijgen afhankelijk van de verkeersdrukte meer geld binnen op een uurtje dan dat ze een hele dag zouden flitsen op de E40 naar Brussel. Maar dan moeten ze werken. Doen ze niet graag. Liever paaltje zetten, kastje erop, camera erin, en laat de foto's maar komen, MET APNR. Lekker weinig werk.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 november 2014 22:58]


Door Tweakers user Gmount, donderdag 13 november 2014 23:30

Ik ben zelf een beginnende bestuurder dus maak nog wel eens een foutje, maar geef altijd aan wat ik doe. Toch vinden sommigen het nodig om hun andere lichtsignaal (die kunnen ze wel vinden) te gebruiken. Of toeteren natuurlijk, want daar ga ik sneller van rijden 8)7

Ook mensen die hun knipperlicht aanlaten snap ik niet. Zie je het lampje niet knipperen? Het zou verboden moeten zijn om de radio zo hard te kunnen zetten dat je je knipperlicht niet meer hoort.

Knipperlichten zijn echt niet moeilijk en als je het gewoon volhoud wordt het automatisme. Net als hand uitsteken of rechts rijden, ook op de fiets. Ik fiets dagelijks over een vrij smal fietspad, net breed genoeg voor 2 fietsers. Blijkbaar denken de meesten dat er niemand sneller kan fietsen dan zij en dat ze daarom de hele weg mogen gebruiken.

Door Tweakers user unglaublich, donderdag 13 november 2014 23:34

Nu heb je het ook mooi voor elkaar, elke dag last van het verkeer en ook nog eens mateloos geïrriteerd. Kan je beter, net als ik, elke dag last hebben van het verkeer maar een leuk plaatje aanzetten en je hoofd vrijmaken terwijl je even niet zo veel hoeft te doen tijdens het stilstaan.

Door Tweakers user Felyrion, donderdag 13 november 2014 23:46

Dit is ook mijn nummer één ergernis in het verkeer. Mensen die fouten maken, prima. Maar wat voor luie hond ben je als je niet eens je knipperlicht aan kunt zetten??

En dan nog met name dit inderdaad:
Het erge is nog wel bij een rotonde. Alsof iedereen in de laatste seconde bedenkt "Shit, ik moet hier af!" En zonder nadenken hun stuur naar rechts gooit. Op een rotonde is het niet altijd gevaarlijk, maar vooral ergerlijk. Elke keer moet je weer remmen tot 0km/u, om er op het laatste moment achter te komen dat de auto die je voorrang verleend, deze voorrang niet nodig heeft.
Het vervelende is ook nog dat het een wisselwerking heeft op me. Ik merk dat ik geïrriteerd raak en ook scherper ga reageren in het verkeer.
Je gaat van huis met het idee eens relaxed naar het werk te rijden, maar nog niet halverwege ben ik alweer opgefokt door dit soort verkeersdeelnemers :(

Door Tweakers user friggler, vrijdag 14 november 2014 00:00

Toevallig wilde ik net zo'n zelfde soort blog gaan schrijven, want ook ik erger me mateloos hieraan. Ze zouden hier eens wat meer aandacht aan moeten besteden vanuit Den Haag d.m.v. een Postbus51 achtig spotje. Misschien dat dat eens een beetje helpt.

Door Tweakers user derx666, vrijdag 14 november 2014 00:51

Volledig mee eens!
Ik hoop echt dat ze hier eens voor iedereen (dus niet alleen de beginnende bestuurders) een puntenrijbewijs invoeren. Nou vind ik knipperlicht "vergeten" niet echt meteen een strafpunt waardig, maar er zijn zat dingen die dat wel zijn. Door rood licht rijden bv. Het lijkt wel alsof rood het nieuwe groen is tegenwoordig. Het is nieteens een bepaalde groep mensen. Iedereen doet het: ouwe mensen, jonge petjes, moeders met kinderen op de achterbank, vrachtwagenchauffeurs (deze wel bovenmatig veel). De boetes hiervoor zijn te laag, en de pakkans is nagenoeg 0.... triest natuurlijk.
Dan hebben we nog het onnodig links rijden (ja je moet naar rechts als er ruimte is, ook mag je als de vluchtstrook is omgebouwd naar spitsstrook rustig over de doorgetrokken streep rijden, maar ook dit lijkt bijna niemand te weten).
Mobiel bellen/smssen/appen/whatever. Elke fucking auto heeft tegenwoordig gewoon een bluetooth carkit, en mocht je al een dusdanig karige uitvoering hebben dat je dat niet hebt, is een carkit niet duur, maar je kunt ook gewoon een oordopje gebruiken.
Strafpunten als je een ongeluk veroorzaakt. Hier in Nederland kun je gewoon elke week een auto kort rijden zonder dat dat van invloed is op je rijbewijs. Je verzekering zal je niet meer aardig vinden, maar over je rijbewijs hoef je je geen zorgen te maken. In Duitsland krijg je gewoon een bekeuring als je een ongeluk veroorzaakt (en terecht). Dat zouden ze hier dus ook moeten doen, incl een strafpunt op je rijbewijs.
Om dit alles een beetje op peil te houden zou ik het een goed plan vinden (zoals hierboven ook al aangegeven) om elke 5 jaar even een rijproef te doen, om te laten zien dat je nog geschikt bent. Niet van die onzin met bijzondere verrichtingen, maar gewoon rijden. Verkeers inzicht, verkeers regels, en anticiperen op je medeweggebruikers zijn dingen waar naar gekeken zou moeten worden.

Las pasgeleden nog ergens een onderzoek over dat er heel veel mensen zijn die onzeker in de auto zitten... Wat mij betreft wordt het dan tijd om je pasje in te leveren en de fiets te pakken. Problemen zijn oa. dat ze vaak niet weten hoe hard dat je ergens mag rijden. Sorry hoor, maar volgens mij staan er overal borden langs/boven de weg die prima aangeven wat de max. snelheid is. Het probleem is denk ik meer dat mensen dat gewoon niet zien, of er niet op letten.
Misschien ben ik bevooroordeeld doordat ik vrij veel kilometers maak, en dat al doe sinds ik m'n rijbewijs heb. Volgend jaar heb ik 20 jaar m'n rijbewijs, en in die 20 jaar heb ik ruim meer dan 1 miljoen km's gereden (ben geen vrachtwagen chauffeur). Ik zeg niet dat ik de beste chauffeur van NL ben, zeker niet zelfs. Ik maak ook fouten. Het verschil is dat ik wel vaak doorheb als ik een fout heb gemaakt, en me verontschuldig tov de weggebruiker die er last van had. In de afgelopen 5 jaar (en meer dan 500000 km) heb ik welgeteld 3 boetes gehad. 2 snelheids overtredingen van minder dan 10km/h te hard en 1 parkeerboete in een wijk waar ik regelmatig kom die ze omgetoverd hadden naar parkeren voor vergunninghouders. Borden stonden ergens aan het begin van de wijk op een erg onoverzichtelijke plaats. Je zult me niet als een ouwe oma zien rondrijden. Ik zit meestal net boven de maxsnelheid (op gps), en ben van mening dat als je invoegt op een snelweg dat je gewoon gas geeft, en tegen de maxsnelheid aan rijdt op het moment dat je invoegt, en niet zoals tegenwoordig ook mode is met 80 zonder richtingaanwijzer je auto naar links te gooien, en ervan uitgaan dat de rest maar remt. JIJ bent nl. veel belangrijker....

Door Tweakers user Patriot, vrijdag 14 november 2014 03:12

Ach, het is altijd hetzelfde gelul, je hebt last van die ene die het verkeerd doet maar de 200 waar je geen probleem mee hebt zie je wat dat betreft niet eens. Dus doen we alsof die 0.5% van de weggebruikers iedere rijder vertegenwoordigen.

Blijf gewoon uit goed opletten, ook als een ander het fout doet. Dan komen we allemaal thuis.

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 14 november 2014 07:57

Heel herkenbaar. Ook leuk zijn rotondes aan het einde van een afrit van de snelweg. Menig automobilist komt van de snelweg af met de richtingaanwezer (naar rechts) nog aan. Onderaan de afrit zit dan een rotonde waar wachtende automobilisten dan een auto zien aankomen die meteen zal afslaan (immers, de richtingaanwijzer staat aan). Gaat die Jan Lul, met zn richtingaanwijzer voor rechtsaf doorleuk de rotonde 3/4 waardoor de net optrekkende automobilist onmiddelijk in de ankers moet.

(dit fenomeen zie ik nagenoeg dagelijks bij "mijn" op/afrit richting snelweg)
Blijf gewoon uit goed opletten, ook als een ander het fout doet. Dan komen we allemaal thuis.
Helemaal mee eens. (Auto)rijden is ook niet de kunst van het besturen van een auto maar het kunnen anticiperen op de rest van het verkeer,

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 07:58]


Door Tweakers user spank_mojoo, vrijdag 14 november 2014 08:01

ik heb vroeger geleerd om bij het afslaan ed oogcontact te maken met evt betrokken weggebruikers, als je daarbij netjes je richting aangeeft weet iedereen (Fietser of automobilist) waar hij aan toe is. en krijg je geen oogcontact, bereid je dan maar voor op het ergste :)

Door Tweakers user Caelorum, vrijdag 14 november 2014 08:53

Tja, dat kan je doen als er twee auto's zijn op een kruispunt of iets dergelijks, maar als er van 3 richtingen auto's en fietsers aankomen en er nog een zooi aan voetgangers zijn (die zijn soms ook erg gevaarlijk :|) dan is het gewoon niet meer te doen om met iedereen oogcontact te maken.
Het zou op de meeste plekken niet eens nodig zijn als iedereen zich gewoon netjes aan de regels zou houden.

Door Tweakers user AtomicWing, vrijdag 14 november 2014 08:58

Helemaal mee eens. Ik heb zo'n idee dat dit ook te maken heeft met het egocentrische in de samenleving tegenwoordig; zodra je in je auto zit ben je eigenlijk "vrij", niemand die je iets opdringt of ook maar moet proberen je dwars te zitten.

Zet zoals in de post aangegeven eens een politiefuik op rondom rotondes en drukke kruispunten en bekeur bij geen richting aangeven; dit is namelijk een overtreding die daadwerkelijk impact heeft op de verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming. Snelheidsovertredingen zijn mijns inziens minder gevaarlijk en minder hinderlijk dan het verzuimen richting aan te geven.

Door Tweakers user onbeschrijflijk, vrijdag 14 november 2014 11:15

Ik heb me er vaak druk over lopen maken, en eigenlijk de moed al opgegeven. Al wil het nog wel eens voorkomen dat ik claxonneer wanneer een automobilist z'n indicator vergeet op de rotonde. Maar het gebeurt overal, dat deze superhandige tool verkeerd wordt gebruikt of vergeten.

Op rotondes ga ik er gewoon al niet meer van uit dat men richting aangeeft. De truc is om *NOOIT* stil te gaan staan voor een rotonde, maar op tijd gas terug te nemen zodat je blijft rollen en snel gas bij kunt geven wanneer er ook maar een klein gaatje tussen 2 auto's is, waar je tussen kunt. Volgens mij is het zelfs verplicht om het zo te doen, aangezien rotondes zijn uitgevonden om de doorstroming te bevorderen. Ja, soms toetert er iemand. Pech voor hem/haar, moet 'ie maar niet zo dicht op zijn/haar voorganger zitten.

Of zou het soms tijd worden voor nieuwe regels voor richtingaanwijzers? (Afslaan tenzij anders aangegeven)

Door Tweakers user Caelorum, vrijdag 14 november 2014 11:20

[...]Volgens mij is het zelfs verplicht om het zo te doen, aangezien rotondes zijn uitgevonden om de doorstroming te bevorderen. [...]
Ik betwijfel of het verplicht is. De regels zijn namelijk hetzelfde als bij een kruising. De verhoogde doorstroming zit hem niet in dat auto's door blijven rijden, maar dat ze niet onnodig moeten stoppen zoals bij stoplichten. Daar sta je soms te wachten op echt totaal niets, omdat de stoplicht of een vast programma afloopt of voor die ene auto uit een of andere vage richting de twee drukste hoofdstromen onderbreekt voor een seconde of 30. Ook bij een rotonde moet je gewoon stoppen als er geen plek is om de rotonde op te kunnen rijden. Verkeer op de rotonde heeft namelijk standaard voorrang tenzij anders aangegeven ;) (standaard omdat standaard ook haaientanden worden aangebracht bij rotondes. Alleen als die er niet staan en geen borden voor voorrang moet het verkeer op de rotonde je er tussen laten)
http://www.rijksoverheid....egels-op-een-rotonde.html

Bovenstaande is iig de situatie in Nederland :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 11:23]


Door Tweakers user LordSinclair, vrijdag 14 november 2014 11:37

onbeschrijflijk schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:15:
Op rotondes ga ik er gewoon al niet meer van uit dat men richting aangeeft. De truc is om *NOOIT* stil te gaan staan voor een rotonde, maar op tijd gas terug te nemen zodat je blijft rollen en snel gas bij kunt geven wanneer er ook maar een klein gaatje tussen 2 auto's is, waar je tussen kunt. Volgens mij is het zelfs verplicht om het zo te doen, aangezien rotondes zijn uitgevonden om de doorstroming te bevorderen. Ja, soms toetert er iemand. Pech voor hem/haar, moet 'ie maar niet zo dicht op zijn/haar voorganger zitten.
Je hebt zeker dat witte driehoekige bord met rode rand over het hoofd gezien? Jij bent nog veel erger dan iemand die geen richting aan geeft. Jij verleent geen voorang maar ramt hem er gewoon tussen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 11:39]


Door Tweakers user onbeschrijflijk, vrijdag 14 november 2014 11:49

Caelorum schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:20:[...]De regels zijn namelijk hetzelfde als bij een kruising.
LordSinclair schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:37:
[...]Je hebt zeker dat witte driehoekige bord met rode rand over het hoofd gezien?
Nergens staat in de wet dat je moet *stoppen* bij een voorrangssituatie. Langzaam naar het knooppunt rollen en invoegen wanneer mogelijk, is beter (en zuiniger) dan vol gas eropaf rijden en op het laatste moment in de ankers om tot stilstand te komen. In veel gevallen zelfs wenselijk. Vanuit stilstand is het namelijk bijna onmogelijk om op een drukke rotonde in te voegen. En dan creëer je rijen.

Vergelijk het met een kruispunt, wanneer je daar voorrang moet verlenen, komen je medeweggebruikers met minimaal 50km/u voorbij. Dan moet je wel wachten tot de kust veilig is. Op rotondes gaat het vaak niet harder dan 15 km/u en dan is het veel logscher om de vaart er te proberen in te houden.

Slecht voorbeeld van dat kleine gaatje, sorry. Is me gelukkig ook pas één keer voorgekomen, dat er iemand niet gediend van was dat ik er graag voor wilde zorgen dat de 20+ automobilisten achter mij, niet vast hoefden te staan vanwege mij. ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 11:49]


Door Tweakers user LordSinclair, vrijdag 14 november 2014 11:53

onbeschrijflijk schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:49:
Nergens staat in de wet dat je moet *stoppen* bij een voorrangssituatie. Langzaam naar het knooppunt rollen en invoegen wanneer mogelijk, is beter (en zuiniger) dan vol gas eropaf rijden en op het laatste moment in de ankers om tot stilstand te komen.
Dat is ook mijn voorkeur een rollende rotonde. Werkt een stuk prettiger. Invoegen echter wel alleen als het gat groot genoeg is.

Door Tweakers user Vnze, vrijdag 14 november 2014 12:03

100% eens met de auto maar fietsers die de richting aangeven ergeren mij over het algemeen meer dan degenen die dat niet doen. Waarom is simpel.

Neem een fietser, voor het gemaak meneer X, op het fietspad aan de rechterkant van de baan die de baan over wilt om naar links te gaan. Ik rij met mijn wagen een kleine honderd meter achter meneer X tegen 70Km/uur, de maximale snelheid van die baan.

Meneer X steekt zijn linker hand uit en draait tegelijkertijd in één soepele beweging de weg op zonder achter zich, en dus in mijn richting te kijken met het gevolg mij in mijn auto niet te zien. Vervolgens moet ik hard op de rem trappen en uitwijken om meneer X te ontwijken. Meneer X kijkt geschrokken op van die piepende banden. Hij had toch zijn handje uitgestoken dus ik wist toch dat hij er aan kwam? en vaker wel dan niet steekt meneer X nu een vinger op van dat zelfde handje

Vanuit mijn standpunt maakt dat handje dan ook niets verschil met gewoon de weg op draaien als je toch niet gaat kijken of op zijn minst je hand een paar seconden voor je draai uitsteken. Je hand uitsteken is een aanwijzing van richting en geeft je geen recht op voorrang wat veel fietsers helaas wel lijken te denken. En daarbij. Zelfs al rij je een weg op terwijl je voorrang hebt je kijkt toch altijd eerst even?


nota: ik heb het dus puur over de (grote) subgroep binnen de handuitstekers die menen dat hun hand uitsteken een adequaat alternatief is om je hoofd te draaien en achter je te kijken én een maneuver is dat je slechts mag uitvoeren tegelijkertijd met je draai in te zetten.

Als een fietser zijn hand uitsteekt en niet exact hetzelfde ogenblik de weg op gaat dan vertraag ik heus wel maar je moet automobilisten ook de tijd geven om te reageren. Een wagen staat ook niet op 1 seconde stil.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 12:05]


Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 14 november 2014 12:20

Is tegenwoordig niet meer normaal. Ga maar eens bij een stoplicht staan en turf. Ik weet zeker dat van de 10 die er af slaan, de helft en soms nog wel meer geen richting aangeeft. En zeg er niets van, want je krijgt de meest vreselijke verwensingen naar je hoofd geslingerd. Is ook typisch iets van de aso. Gaan zelf de fout in, maar geven altijd een ander de schuld.

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 14 november 2014 12:23

Caelorum schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:20:
[...]

Ik betwijfel of het verplicht is. De regels zijn namelijk hetzelfde als bij een kruising. De verhoogde doorstroming zit hem niet in dat auto's door blijven rijden, maar dat ze niet onnodig moeten stoppen zoals bij stoplichten. Daar sta je soms te wachten op echt totaal niets, omdat de stoplicht of een vast programma afloopt of voor die ene auto uit een of andere vage richting de twee drukste hoofdstromen onderbreekt voor een seconde of 30. Ook bij een rotonde moet je gewoon stoppen als er geen plek is om de rotonde op te kunnen rijden. Verkeer op de rotonde heeft namelijk standaard voorrang tenzij anders aangegeven ;) (standaard omdat standaard ook haaientanden worden aangebracht bij rotondes. Alleen als die er niet staan en geen borden voor voorrang moet het verkeer op de rotonde je er tussen laten)
http://www.rijksoverheid....egels-op-een-rotonde.html

Bovenstaande is iig de situatie in Nederland :)
Vroeger moest je als je 3 kwart ging richting aangeven naar links, op de rotonde uit, en bij het verlaten weer aan. Maar dat hoeft dus nu niet meer. Wist ik niet eens.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 12:24]


Door Tweakers user Patriot, vrijdag 14 november 2014 12:56

Vnze schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 12:03:
Vanuit mijn standpunt maakt dat handje dan ook niets verschil met gewoon de weg op draaien als je toch niet gaat kijken of op zijn minst je hand een paar seconden voor je draai uitsteken. Je hand uitsteken is een aanwijzing van richting en geeft je geen recht op voorrang wat veel fietsers helaas wel lijken te denken. En daarbij. Zelfs al rij je een weg op terwijl je voorrang hebt je kijkt toch altijd eerst even?
Mja, je hebt gewoon een hekel aan fietsers die zonder te kijken afslaan. Dat kan ik me voorstellen, maar dat staat eigenlijk los van of ze hun hand uitsteken of niet.

Door Tweakers user Vnze, vrijdag 14 november 2014 13:42

Patriot schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 12:56:

Mja, je hebt gewoon een hekel aan fietsers die zonder te kijken afslaan. Dat kan ik me voorstellen, maar dat staat eigenlijk los van of ze hun hand uitsteken of niet.
Ja en nee. Ja het is inderdaad het afslaan zonder kijken wat ik haat maar het heeft er wel mee te maken want (persoonlijk ervaring) het zijn meestal de mensen die hun hand wel uitsteken die verder niet kijken en voor je in vliegen omdat ze denken dat zo'n hand uitsteken hen toch onschendbaar maakt en voorrang geeft.

Ik ben er nooit aan begonnen dat te tellen maar neem dat van de 10 fietsers die voor mij invliegen zonder te kijken er 7 eerst hun hand hebben uitgestoken en dat van de 10 fietsers die hun hand uitsteken er op hun beurt 6 zijn die voor mij schieten.

edit: weer: het is echt een persoonlijke ervaring en natuurlijk no offense naar fietsers die hun hand uitsteken. Misschien ligt het gewoon aan de fietsers in mijn stad en/of een hoop toeval.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 13:43]


Door Tweakers user Dets, vrijdag 14 november 2014 16:15

Bij veel auto's denk ik dat de richtingaanwijzer aan het stuur vast geplakt zit. Zodra je aan het stuur draait gaat het lampje knipperen. Het is toch echt de bedoeling dat je eerst kijkt, dan richting aangeeft en daarna pas gaat sturen.

Bij duurdere modellen is de richtingaanwijzer vaak stuk.
Verder die lui die van rijbaan wisselen en geen richting aangeven. En dan bedoel ik meer dan het lullige één keer knipperen als je toch al van rijbaan aan het wisselen bent.
Op een rotonde vertrouw ik niemand meer of ze richting aangeven of niet, te vaak rijdt iemand dan toch door in plaats van eraf te gaan.
En dan nog die lui die menen te moeten compenseren door naar mijn idee kilometers lang met de richtingaanwijzer aan te rijden. Ik let dan extra goed op bij het passeren.

En fietsers kunnen er ook wat van. Sta je te wachten om bijv. de rotonde op te kunnen slaan ze voor je af. Had dan even je hand uitgestoken.
En als ik zelf op de fiets zit en naar links wil en je hebt me op tijd gezien en ik steek mijn hand uit. Waarom moet je dan zonodig nog iemand aan die kant langs me? Aan de andere kant is ruimte.

Door Tweakers user schoutje, vrijdag 14 november 2014 16:15

Al dikwijls genoeg bijna een accident veroorzaakt omdat mensen de pinker niet weten te vinden. Laatst zelfs bijna een rijinstructeur. Ik stond tegenover hem te wachten em moest naar links. Dus mooi volgens de regels achterdoor. Hij had geen pinker opstaan, dus rechtdoor.
Hij vertrekt, ik ook om achter hem links om te kunnen. alleen draait hij al op het andere baanvak naar links, en heb ik dus bijna de flank van de leerling te pakken.
Hij zijn raam open en roepen, ik terugroepend die leerling geadviseerd een instructeur te nemen die de wegcode kent. Rijbewijs halen is immers duur genoeg :+

Ook heb ik een hekel aan mensen die bruusk remmen en dan pas de richtingaanwijzer gebruiken. In een stad waar de ene zijweg de andere opvolgt OK, maar daar mag je meestal toch maar dertig.
Buiten op de grotere banen, waar maar 1 zijweg om de kilometer is, kan je toch even je pinker aanzetten, dan weet die achter je tenminste dat je gaat manuvreren.
Dat is één van de weinige keren met liever te vroeg dan te laat ;)

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 14 november 2014 16:33

@schoutje: 30 in een 30km zone rijdt bijna niemand. Ik overigens wel. En het boeit me geen reet, als ze boos worden of gaan kleven.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 16:33]


Door Tweakers user O88088, vrijdag 14 november 2014 16:58

Richting aangeven doe ik (op de fiets) eigenlijk alleen als er iemand baat bij heeft als ik het doe. Dus voor mezelf, als ik niet platgereden wil worden of voor anderen, dat ze door kunnen rijden.

Waar ik me vaak aan erger is mensen die voorrang verlenen terwijl ze zelf voorrang hebben. Dan fiets ik al langzamer in anticipatie dat ik voorrang moet geven. Maar dan krijg je zo'n handje van "ga maar". Als ze dan gewoon door waren gereden dan waren we allebei sneller geweest, en ze houden ook het overige verkeer op door te stoppen.

Door Tweakers user marcel87, vrijdag 14 november 2014 17:02

Caelorum schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:20:
[...]

De verhoogde doorstroming zit hem niet in dat auto's door blijven rijden, maar dat ze niet onnodig moeten stoppen zoals bij stoplichten.
Maar dat is toch precies hetzelfde? (Door)rijden is vrijwel gelijk aan niet onnodig stoppen? :P
desalniettemin schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 12:20:
Is tegenwoordig niet meer normaal. Ga maar eens bij een stopverkeerslicht staan en turf. Ik weet zeker dat van de 10 die er af slaan, de helft en soms nog wel meer geen richting aangeeft.
In geval van een uitvoegstrook bij een verkeerslicht is richting aangeven optioneel volgens mij... je bent immers al in het vak van afslaand verkeer naar de bekende richting. Alleen bij verkeerslichten zonder uitvoegvakken voor specifieke richtingen heb jij gelijk en dan is dat ook irritant/gevaarlijk.

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 14 november 2014 17:03

Veel fietsers weten niet eens dat ze voorrang hebben als ze van rechts komen. Net zoals veel voetgangers niet weten dat ze bij een zebrapad altijd voorrang hebben. En veel automobilisten weten niet eens dat ze moeten stoppen bij een zebrapad.

@Marcel: Dan is dat zeker ook veranderd? Hmm ik moet mijn theorie maar eens gaan ophalen, denk ik. Net even opgezocht, maar ook dan moet je richting aangeven.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 17:08]


Door Tweakers user henkbas, vrijdag 14 november 2014 17:15

Hier in Amsterdam (misschien ook in andere plaatsen maar hier zeker) geven 19 van 20 fietsers geen richting aan.

Je wilt rechtsaf slaan, je staat stil met je knipperlicht aan en moet wachten omdat die fietser wel rechtdoor zal gaan, hij/zij steekt immers zijn/haar hand niet uit en slaat dan doodleuk ook rechtsaf.... of nog erger, je wilt linksaf maar er komt een fietser uit de tegenovergestelde richting die je dus voor moet laten gaan, ze kijken je doodleuk recht aan en slaan dan dezelfde weg in.... bere irritant...

maar ach, wat maak ik me druk...

Door Tweakers user Caelorum, vrijdag 14 november 2014 17:20

onbeschrijflijk schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 11:49:
[...] Nergens staat in de wet dat je moet *stoppen* bij een voorrangssituatie[...]
Dat zeg ik toch niet? Ik zei: "Ook bij een rotonde moet je gewoon stoppen als er geen plek is om de rotonde op te kunnen rijden." Hem er gewoon tussen gooien, omdat jij denkt dat er ruimte is voor precies 1 auto, waardoor de auto achter je moet gaan lopen afremmen, mag dus niet, want je hindert die auto. Hij moet immers afremmen zodat er genoeg ruimte ontstaat om af te kunnen remmen zonder boven op je te knallen. Ik zie het vaak genoeg gebeuren dat mensen dat wel doen, en dat is IMO nog stukken erger dan mensen die niet een knippertje aangeven als ze er af gaan. Dat laatste is gewoon vervelend, maar veroorzaakt meestal geen gevaarlijke situaties (tenzij er een fietser op de rotonde rondrijdt ofzo)
marcel87 schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 17:02:
[...] Maar dat is toch precies hetzelfde? (Door)rijden is vrijwel gelijk aan niet onnodig stoppen? :P [...]
Je weet zelf ook wel dat het niet hetzelfde is...

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 14 november 2014 17:21

Fietsers geven, op een enkele na, inderdaad geen richting aan, hebben geen licht, rijden met 3 naast elkaar en op de stoep. Rijdt er een tegen je auto en heb je schade, probeer dat dan maar eens vergoed te krijgen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 17:22]


Door Tweakers user Eddey, vrijdag 14 november 2014 18:08

Inderdaad, richting aangeven gebeurt voor mijn gevoel steeds minder. Vroeger hadden fietsers dat imago, maar automobilisten zijn in mijn beleving tegenwoordig net zo erg. Zeer ergerlijk, en zeer gevaarlijk. Vaak genoeg bijna mede-fietsers aangereden die ineens linksaf sloegen zonder kijken of richting aangeven. Of ook leuk; op rotondes buiten de bebouwde kom waar je als fietser voorrang moet verlenen aan auto's waarvan je zonder zesde, zevende of achtste zintuig niet van weet dat ze af gaan slaan...

Ik fiets zelf heel veel (net zoveel kms als met de auto), en geef eigenlijk altijd richting aan. Wat wel lastig is, is dat als je op een rotonde afslaat dat moeilijk te zien is voor automobilisten (ik probeer dan wel mijn hand schuin vooruit te steken maar dat helpt maar beperkt). En ik geef een stukje voor een kruising richting aan, omdat ik bij de kruising mijn handen wil gebruiken voor sturen/remmen/schakelen (in het geval van scherpe bochten). Dus als een automobilist pas laat kijkt ziet 'ie me geen richting aangeven. Maar goed, ik doe mijn best. En in de auto is het inderdaad een klein hendeltje een zetje geven, ik begrijp niet dat dat teveel moeite is voor veel mensen.
Ronald8 schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 16:58:
Richting aangeven doe ik (op de fiets) eigenlijk alleen als er iemand baat bij heeft als ik het doe.
En je weet zeker dat je nooit iemand over het hoofd ziet waarvoor het belangrijk/handig is als je richting aangeeft? Door snelheidsverschillen en zijwegen kan er bijvoorbeeld ineens iemand achter je rijden die er 10 seconden daarvoor nog niet reed...

Door Tweakers user Dennis.deVries, vrijdag 14 november 2014 20:49

't Is wat zeg.. "Lief dagboek"..

Door Tweakers user Eegee, vrijdag 14 november 2014 21:03

Wat ook irritant is dat mensen hun richtingaanwijzer aan laten staan als ie niet vanzelf uit springt, omdat de weg nog in een bocht doorloopt. Bij m'n werk is er een rotonde, en de weg erna buigt meteen naar rechts af, maar splitst ook in tweeën richting het volgende kruispunt, in een afslag rechtdoor+links en een afslag rechts.
Dus sommigen zetten als ze de rotonde verlaten wel netjes zoals het hoort hun richtingaanwijzer naar rechts aan, maar dan blijft ie vervolgens aan staan en gaan ze wel op de baan voor linksaf rijden. Dus daar moet je dan soort van rechtsachter/naast rijden als je naar rechts wilt, want tja, wil hij nou naar links of toch stiekem nog naar rechts?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 november 2014 21:05]


Door Tweakers user MartijnAbel, vrijdag 14 november 2014 21:16

Amen to that! Ik ben niet de enige dus die zich daar gigantisch dood aan kan ergeren...

Door Tweakers user tilburgs82, vrijdag 14 november 2014 23:50

Hier ook iemand die zich dood ergert aan geen richting aangeven.
De ergste zijn nog wel de mensen die een afrit pakken zonder richting aan te geven en dan ook nog eens een meter of 50 na het begin van de uitvoegstrook uitvoegen. Een motorrijder zit dan toch echt al naast je als je dan uitvoegd.

Door Tweakers user Galinsky, zaterdag 15 november 2014 09:21

desalniettemin schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 12:23:
[...]
Vroeger moest je als je 3 kwart ging richting aangeven naar links, op de rotonde uit, en bij het verlaten weer aan. Maar dat hoeft dus nu niet meer. Wist ik niet eens.
Ik heb nu al een tijdje rijles en mij is het nog wel geleerd om voor de rotondes richting aan te geven.

Daarintegen heb ik een keer mijn moeder daarop gecorrigeerd dat dat moest. (omdat ik dacht dat dat verplicht was) maar die heeft dat juist nooit geleerd. Ze heeft +/- 25 jaar haar rijbewijs.

Door Tweakers user brain75, zaterdag 15 november 2014 09:51

Het aantal reacties hier laat duidelijk zien hoe groot het onderwerp is. Zelf heb ik meerdere malen per week fietsers in de leeftijdscategorie rond de 15 bijna op mijn motorkap liggen.

Mijn woonwijk grenst aan een paar flinke scholen en onze buurt word dan ook actief gebruikt als 'sluiproute' voor de scholieren. De T-kruisingen zijn echter niet heel erg overzichtelijk.

Nu heb ik toch geleerd dat verkeer van rechts altijd voorrang heeft. Nou....ik kan inmiddels een heel peloton aan scholieren aanwijzen die volgens mij denken dat ze overal voorrang hebben. Nu hebben ze blijkbaar wel geleerd dat je als autobestuurder altijd in het ongelijk word gesteld, want ze nemen voorrang alsof het vanzelfsprekend is. Laat je merken dat je het er niet mee eens bent dan krijg je een boze blik of de bekende middelvinger.

Dat van die dure bakken zonder richtingaanwijzer is ook herkenbaar. Ook zit in die bakken blijkbaar geen handsfree kit geïnstalleerd: hoe vaak ik toch niet achter een auto van zeker 80.000 euro heb gereden die zwalkend over de weg gaat omdat de bestuurder gewoon met zijn iPhone tegen zijn oor geplakt zit te bellen....

Door Tweakers user desalniettemin, zaterdag 15 november 2014 10:13

Verkeer van rechts heeft niet altijd voorrang. Wel op een gelijkwaardige kruising. Dan moet je als automobilst een fietser voor laten gaan en als fietser de automobilist. Een voetganger is overigens géén bestuurder, zoals sommige wel eens denken.

Hier meer over voorrang: http://www.rijksoverheid....er-voorrang-verlenen.html

En regels voor een rotonde: http://www.rijksoverheid....egels-op-een-rotonde.html

Voetganger heeft voorrang op een zebrapad als hij op een zebrapad loopt of dit kennelijk gaat doen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 15 november 2014 10:19]


Door Tweakers user inhico, zaterdag 15 november 2014 11:24

Eigenlijk erger ik me het meest aan mensen die zich aan van alles en nog wat ergeren.....

Door Tweakers user gac, zaterdag 15 november 2014 11:41

Geen richting aangeven, ook met afstand mijn grootste ergernis in het verkeer. Sterker nog, het niet overhebben van die minuscule vingerbeweging (hoeveel energie kost dat?) voor je medemens (je doet het uiteindelijk voor een ander), vind ik het toppunt van egocentrisme.

Gisteren ook weer opgemerkt: Ik stond bij het stoplicht voor linksaf, vier auto's voor me allemaal zonder richtingaanwijzer, en ik kreeg bijna een gevoel van schaamte dat ik die van mij wél aan had... ;-)

Overigens heb ik tijdens mijn rijlessen (zo'n 15 jaar geleden) geleerd om bij het uitvoegen op de snelweg gedurende de hele uitvoegstrook richting aan te geven. Toch lijkt het alsof ik de enige ben die dat doe, meeste anderen zetten hem gelijk weer uit. (vooropgesteld dat ze hem gebruikten bij het oprijden van de uitvoegstrook) Misschien zijn de regels hierin veranderd of heb ik het verkeerd geleerd?

Ten slotte lees ik hier alleen maar reacties van mensen die het eens zijn met de topicstarter, terwijl dat een minderheid zou moeten zijn. Hopelijk reageert er eens iemand die zijn richtingaanwijzer nooit gebruikt. Ik ben benieuwd wat zijn/haar beweegredenen zijn. ;-)

Door Tweakers user Thalaron, zaterdag 15 november 2014 12:42

Ik fiets ook geregeld naar mijn werk, en kom daarbij 3 rotonde's tegen. Dat is de drukste van de 3 (gaat naar de A67/A2)... Bijna niemand die zijn richting daar aangeeft... Behoorlijk prettig is dat... vooral wanneer het regent e.d.. (auto's hebben hier voorrang).

Daarnaast de andere 1 van de 2 andere rotondes waarbij ik al 2x bijna iemand van zijn fiets af heb gereden. 2x omdat men het nodig vind om midden in de nacht voorrang te nemen ZONDER verlichting bij een slecht verlichtte rotonde... Je ziet ze pas als ze net voor je bumper staan...

En dan ook nog een gebaar maken alsof ze de koning van de Nederlandse wegen zijn...
Soms krijgt ik dan zin om GTA in de praktijk te brengen... Maja... iets met krassen op mijn motorkap.

Door Tweakers user hyptonize, zaterdag 15 november 2014 13:01

inhico schreef op zaterdag 15 november 2014 @ 11:24:
Eigenlijk erger ik me het meest aan mensen die zich aan van alles en nog wat ergeren.....
Awww!

Door Tweakers user desalniettemin, zaterdag 15 november 2014 13:39

inhico schreef op zaterdag 15 november 2014 @ 11:24:
Eigenlijk erger ik me het meest aan mensen die zich aan van alles en nog wat ergeren.....
Omdat geen richting aangeven kan leiden tot gevaarlijke situaties en ik snap niet wat er nou zo erg is aan richting aangeven. Voorkom je een hoop ergenissen mee.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 15 november 2014 13:40]


Door Tweakers user CrystalViriS, zaterdag 15 november 2014 14:27

Zoveel herkenbaars hier....

Ik knipper ook ALTIJD als ik een rotonde verlaat, als ik een auto inhaal etc. etc.
Ben erg braaf wat dat betreft... Knipper ook altijd als ik de inrit in wil rijden bij thuiskomst. Zie dat ook veel mensen niet doen...

Vrachtwagenchauffeurs... ik weet niet waarom ze het doen maar ze snijden mij constant af. Laatst nog stond ik bij een stoplicht bij een dubbelbaans weg. Ik stond er niet als eerste maar naast ons stond een enorme vrachtwagen op de linkerbaan. Stoplicht springt op groen. Auto voor me kan de vrachtwagen nog voorbij rijden, en ik niet want wat doet die &$#, hij komt gewoon zonder knipperlicht of wat dan mijn baan op. Hij drukt me gewoon de berm in, terwijl hij bij het stoplicht toch ook gemerkt moet hebben dat IK ( en meerdere auto's) daar ook nog stond te wachten. Sowieso hoor je niet zomaar van baan te veranderen. Alles ging rechtdoor...

Op de snelweg komt het ook minimaal 1x per week voor dat ik eff heel snel over de vluchtstrook moet rijden omdat er wéér een vrachtwagen chauffeur ineens mijn baan op komt zonder dat ik ruimte heb ergens heen te gaan,, behalve de vluchtstrook dan. Altijd buitenlandse chauffeurs trouwens... Ze hebben ook geen knipperlichten die lui... en dan nog de ruimte moet er ook zijn en die is er niet (a2 in de spits).

Door Tweakers user desalniettemin, zaterdag 15 november 2014 14:49

Vrachtwagens zijn groot en je maakt automatisch ruimte als zo'n botterik hem er tussen duwt. Allemaal gestrest volgens mij. Maar ja Nederland is eigenlijk te klein voor zoveel auto's, lijkt het vaak. Nog even over het niet richting aangeven. Het is verplicht, ook als je wegrijdt, maar volgens mij zijn de meeste niet bezig met autorijden, maar met wat anders. Ook al die idioten die overdag met hun mistlchten aan rijden als er geen mist is. Waarom doen ze dat? Worden ze er opgewonden van ofzo?

Door Tweakers user Vnze, zaterdag 15 november 2014 15:10

inhico schreef op zaterdag 15 november 2014 @ 11:24:
Eigenlijk erger ik me het meest aan mensen die zich aan van alles en nog wat ergeren.....
Dus jij ergert je aan jezelf momenteel?

Door Tweakers user marcel87, zaterdag 15 november 2014 16:10

Caelorum schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 17:20:
[...]

Je weet zelf ook wel dat het niet hetzelfde is...
Weet ik dat ja? Nou eerlijk gezegd weet ik dat niet. Als ik niet doorrijd, dan stop ik dus... wellicht onnodig. Als ik wel doorrijd, dan stop ik dus niet... ook al was dat wellicht normaal een onnodige stop. Lijkt me eerlijk gezegd nogal hetzelfde. mja wtf :X
desalniettemin schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 17:03:
@Marcel: Dan is dat zeker ook veranderd? Hmm ik moet mijn theorie maar eens gaan ophalen, denk ik. Net even opgezocht, maar ook dan moet je richting aangeven.
Hm oké, geen idee dan... ik doe het maar zelden. Was er echt van overtuigd dat het niet hoefde als je al in een afslaand vak staat. Immers is dan gewoon overduidelijk dat je die richting op gaat en niet rechtdoor. Bij het erop rijden vanaf de doorgaande rijstrook moet je hem natuurlijk wel ff uitzetten, omdat je dan uitvoegt... maar dat is even een tikje waarna hij bij mij 3x knippert.
Wel vreemd overigens dat dit via de overheid moeilijk te vinden is, slechts bij enkele specifieke gevallen is een voorbeeld gegeven hoe het moet. Ook niet gek dan dat iedereen van een bepaalde (rijbewijs)generatie dan zelf maar wat doet en denkt dat goed is.

Door Tweakers user desalniettemin, zaterdag 15 november 2014 16:17

@marcel: Ik geef voor de zekerheid gewoon richting aan ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 15 november 2014 16:17]


Door Tweakers user CrystalViriS, zaterdag 15 november 2014 16:39

Het ergste wat ik trouwens meegemaakt heb afgelopen jaar is dat ik op de stoep liep. Samen met mijn hond die netjes OP de stoep liep. Maar op dat deel is de stoep verlaagd omdat die toegang geeft tot een oprit. Bijna 90% van alle stukken stoep is hier verlaagd omdat er veel huizen naast elkaar staan. De weg zelf is erg smal je kunt er net met 2 auto's passeren. Kom je een tractor tegen dan kun je omkeren want dan heb je pech.

Nou is het zo dat het in de straat waar ik woon geen parkeerhavens zijn maar wel ontzettend veel huizen waarvan de bewoners zeker 3 auto's hebben. (Veel gezinnen met 18+ ers die nog thuis wonen etc). Die auto's staat dus allemaal naast de stoep geparkeerd in sommige gevallen ook al hebben de bewoners een oprit.

Als je daar met de auto doorheen rijdt moet je dus sla-ommen tussen de geparkeerde auto's door. Dat is niet handig maar je mag maar 30 daar. Het is een kaarsrechte weg en mensen rijden er meestal 60. Er ligt een verkeersdrempel maar die is zo laag dat je daar met 60 makkelijk overheen rijdt.

Ik liep daar dus met mijn hond, tot er op eens één of andere KIA een stuk over de stoep rijdt omdat hij/zij te hard rijdt en vervolgens een geparkeerde auto wil uit wijken en daarbij mijn aangelijnde hond (op de stoep!!) gewoon ramt. Mijn hond schreeuwt het uit van de pijn (dat geluid gaat echt door merg en been dat kun je niet missen) waardoor ik eigenlijk alleen maar gezien heb wat voor auto het was en verder geen kenteken of iets dergelijks heb. Niet remmen, niet even het gas los laten nee gewoon doorrijden. Mijn hond kon dus niet meer lopen op dat moment behalve wat strompelen en het is een grote herdershond dus toen stond ik daar.....

Die persoon in de auto is echt geschift en ik heb heel lang zitten zoeken naar een antraciet KIA SUV om te achterhalen wie het gedaan zou hebben. Ben naar de politie geweest maarja wat moet je zonder kenteken? Voor hetzelfde geldt was het een kind.... Mijn hond heeft HEEL veel geluk gehad dat hij alleen kneuzingen had. Maar zelfs de dierenarts rekening heeft die h*fter niet betaald.

Dat soort mensen mogen van mij hun rijbewijs per direct inleveren. En uiteraard een celstraf erbij.

Door Tweakers user Fido, zaterdag 15 november 2014 18:49

Dit is volgens mij iets van alle tijden. Ik geloof dat ik er ook maar mee stop. Als die lui met dikke auto's en veel geld geven geen richting aan. Geen richting aangeven is een statussymbool.


Door Tweakers user m-vw, zaterdag 15 november 2014 21:06

Richtingaanwijzers zijn samen met een handsfree-set volgens mij de duurste opties bij Audi, BMW etc. Ik zie regematig auto's rijden die een jaarsalaris kosten, waar de chauffeur gewoon met zijn telefoon in de hand zit te bellen.

Door Tweakers user PcDealer, zondag 16 november 2014 20:58

Ik fiets met de kinderen elke dag naar school via 1 rotonde. Niemand van de fietsers geeft de richting aan. Je zou verwachten dat ouders hun kinderen opvoeden...

Door Tweakers user Jasperlamers, dinsdag 18 november 2014 10:12

Afgelopen zomer fietste ik nietsvermoedend naar mijn werk, tot er opeens een auto naast me kwam rijden. Zijn raampje ging open en hij riep iets naar mij. Ik verstond hem niet zo goed, en ik voelde me meteen wat ongemakkelijk. Ik heb genoeg films gezien om te weten dat een langzaamrijdende auto met openstaand raampje die je blijft volgen niet veel goeds betekend. Bijna stotterende vroeg ik: "Wat zegt u?" Toen ik wat beter kijk, had de man zowel een broer van Dominee Gremdaat als van Marc-Marie Huijbregts kunnen zijn. "Ik vind het echt top van je dat je zo juist met je hand je richting aan gaf in die bocht! Dat zie ik niet veel meer!" En terwijl hij zijn duim naar me op stak, reed hij door. Ik bleef verbaasd achter. Kreeg ik nou zo juist een compliment omdat ik richting aan gaf? Maar dat is toch heel normaal?
Zelf maak ik dit geregeld mee mensen die een rotonde afrijden die dan toch even hun poot opsteken om je te bedanken voor het uitsteken van je hand. Zelf tovert dit me altijd nog wel een lach op mijn gezicht, Daarnaast is het inderdaad wel raar dat het niet normaal is om een poot/knipperlicht te gebruiken. Automatisme is het geleerd in de eerste klas van de basisschool maarja niet iedereen heeft die succesvol doorlopen...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 18 november 2014 10:12]


Reageren is niet meer mogelijk